Hoe kun je Spirulina toepassen op je menukaart of door gerechten, smoothies of sapjes?

Hieronder enkele voorbeelden en recepten van en met Spirulina.

Er zijn verschillende manieren om de Spirulina te verwerken in je dagelijkse eetritueel, die vertrouwd zijn in de mond en gemakkelijk te bereiden. Veel mensen voegen enkele theelepels toe aan hun smoothies en groene sapjes, en doen er nog wat extra fruit in, om de sterke smaak te verzachten.

Je hoeft je echter zeker niet te beperken tot smoothies en sappen. Evengoed kun je wat Spirulina toevoegen aan je favoriete recept! Spirulina kan je bijvoorbeeld heel goed combineren met guacamole of pesto. Je zal de voedingswaarde en diepgroene kleur van romige avocado’s nog versterken door wat Spirulina toe te voegen aan een fris guacamole recept!

Als je eenmaal bekend bent met de smaak van Spirulina, wees dan avontuurlijk – probeer het eens toe te voegen aan gehaktballetjes, een dipsaus of zelfs brownies! Meng bijvoorbeeld 2 theelepels Spirulina poeder door je pestosaus om je maaltijd een voedingsboost te geven, strooi het poeder over een salade of meng het door een zuiderse salsa.

Terug naar blog