Droge ingrediënten mengen Doe de bloem (of havermoutmeel) in een kom. Voeg het bakpoeder, de (vanille)suiker en eventueel een klein snufje zout toe. Roer door elkaar.
Nat mengen Kluts het ei in een andere kom. Voeg de melk toe en roer goed tot het mooi gemengd is.
Blauwe spirulina toevoegen Roer 1 tl blauwe spirulina door het melk/ei-mengsel. Kijk naar de kleur:
Is het nog wat licht? Doe er dan nog ½–1 tl bij, tot je een mooie blauwe kleur hebt.
Beslag maken Giet het blauwe melk/ei-mengsel bij de droge ingrediënten. Roer met een garde of lepel tot je een glad beslag hebt. Een paar kleine klontjes is niet erg, als de meeste maar weg zijn.
Beslag even laten rusten (optioneel maar fijn) Laat het beslag 5–10 minuten staan. Zo wordt het wat luchtiger en dikker.
Pannenkoekjes bakken
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
Doe een klein beetje boter of olie in de pan.
Schep kleine hoopjes beslag in de pan (formaat American pancakes).
Bak tot er belletjes op de bovenkant verschijnen en de randjes droog worden (ongeveer 2 minuten).
Draai om en bak de andere kant nog 1–2 minuten goudbruin.
Serveren als echte “unicorn” pannenkoekjes 🦄 Serveer met bijvoorbeeld: