Blauwe “Unicorn” Pannenkoekjes voor Kids

Blauwe “Unicorn” Pannenkoekjes voor Kids

  • Droge ingrediënten mengen
    Doe de bloem (of havermoutmeel) in een kom.
    Voeg het bakpoeder, de (vanille)suiker en eventueel een klein snufje zout toe. Roer door elkaar.
  • Nat mengen
    Kluts het ei in een andere kom.
    Voeg de melk toe en roer goed tot het mooi gemengd is.
  • Blauwe spirulina toevoegen
    Roer 1 tl blauwe spirulina door het melk/ei-mengsel.
    Kijk naar de kleur:
  • Is het nog wat licht? Doe er dan nog ½–1 tl bij, tot je een mooie blauwe kleur hebt.
  • Beslag maken
    Giet het blauwe melk/ei-mengsel bij de droge ingrediënten.
    Roer met een garde of lepel tot je een glad beslag hebt.
    Een paar kleine klontjes is niet erg, als de meeste maar weg zijn.
  • Beslag even laten rusten (optioneel maar fijn)
    Laat het beslag 5–10 minuten staan. Zo wordt het wat luchtiger en dikker.
  • Pannenkoekjes bakken
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doe een klein beetje boter of olie in de pan.
  • Schep kleine hoopjes beslag in de pan (formaat American pancakes).
  • Bak tot er belletjes op de bovenkant verschijnen en de randjes droog worden (ongeveer 2 minuten).
  • Draai om en bak de andere kant nog 1–2 minuten goudbruin.
  • Serveren als echte “unicorn” pannenkoekjes 🦄
    Serveer met bijvoorbeeld:
  • Vers fruit (aardbei, blauwe bes, banaan)
  • Yoghurt of kwark
  • Een klein beetje honing, agavesiroop of stroop
  • Eventueel wat vrolijke sprinkles voor de kids
Terug naar blog

Reactie plaatsen